"Кучма вражає: відверто про Путіна та шлях до миру..."

Леонід Кучма, другий лідер незалежної України, без зайвих слів окреслив наміри Володимира Путіна щодо України, давши нам зрозуміти, що домовленості з російським президентом - це далека перспектива. В інтерв'ю виданню The Guardian Кучма розкритикував Путіна за його незгоду йти на компроміси щодо українського питання. За його словами, для Путіна підписання будь-якої угоди, яка б свідчила про його невдачу в Україні, стало би неприйнятним самоприниженням.

Кучму непокоїть, що Путіну довелося б виправдовуватись перед власним народом, якщо б визнати свої помилки чи поразки. Описуючи російського президента, Кучма акцентував на його минулому у КДБ, що, на його думку, глибоко вплинуло на формування Путінівської особистості та його поглядів на Україну.

Кучма також торкнувся різниці менталітетів між українцями та росіянами, яку він пояснює різним історичним минулим та впливом, який на кожну з країн мали різні історичні епохи та народи. За його словами, саме це стало однією з причин, чому Україна успішно протистоїть Росії, яка й досі не може змиритися з ідеєю потужної та незалежної української нації. Незважаючи на виклики, Україна стоїть твердо, підкреслюючи свою унікальну ідентичність та бажання жити вільним народом.

Рекомендуємо